Teadélután (2011. október 22.)

Teadélután Októberi teadélutánunk 2 „háziasszonya” Cséplő Zsófia és Varga Nóra volt. 2 előadója pedig a két dzsemborit járt cserkész, Fehér Tamara és Kalmár Ágnes.
A heti őrsi foglalkozásokon megismerkedtünk a teázás kultúrájával és szertartásával. Ez kiváló alkalmat nyújt az önfegyelem és a türelem gyakorlására. Így aztán a teamécsesek fényénél kekszet majszoló és illatos teákat kortyoló cserkészek tágra nyílt szemmel figyelték a két lány előadását, amit fotókkal illusztráltak. Az emlékek idézésében segítségükre volt Kovács András és Tikk Anikó is, akik szintén részt vettek a Svédországban lezajló világtalálkozón, mint IST-sek. Anikó távolléte miatt DVD-t juttatott el összejövetelünkre, melyen Svédországról szóló zenés összeállítást láthattunk.
Az előadás szünetében meghallgattuk a dzsembori dalt is, miközben Ági és Tamara a kiállított relikviáikat mutatta be az érdeklődőknek. Láthattuk a magyar kontingens egyenruhájának kiegészítő elemeit is: az egyen-pólót, pulóvert, esőkabátot a kontingens jelvénnyel, amit magyar népművészeti motívumokkal láttak el. Mutattak nekünk elcserélt tárgyakat, más nemzetek nyakkendőjét, programokra szóló karszalagokat és más felvarrókat. Különösképp felcsigázta a látvány azokat a cserkészeket, akik a következő, 4 év múlva megrendezésre kerülő dzsembori résztvevői lehetnek. A programot a templomban zártuk be közös rózsafüzér imádsággal és szentmisével.
A dzsemboriról a Zalai Hírlapban