Adventi tanyázás

Az idei adventi tanyázáshoz és játszóházhoz a novai plébánia ódon épülete adott barátságos otthont. András atya kedves vendégszeretetét élvezhettük péntek estétől szombat délutánig.
Érkezéskor már meglepetés várt bennünket, ugyanis egyik kiscserkészünk anyukája, az általa rendelt pikáns, ízletes pizza csemegével kedveskedett.
Az újonc kiscserkészek türelmetlenül várták a kézműves foglalkozásokat, hiszen számukra az újdonság erejével hatott.
A plébánia pincehelyisége, hajdan tágas közösségi teremmé lett átalakítva és itt dolgoztak a kis „művészek.” Az üvegfestést Anikó, az adventi asztaldísz készítést Ádám és Imi, a gyertyamártogatást Bandi irányította, míg a papír karácsonyfadíszek alkotásának rejtelmeibe Luci néni vezette be a csemetéket.
A legcsillogóbb és legkáprázatosabb darabokat, arany papírból készült csillagokat, amelyek egy teamécsest foglaltak magukba, Kitti útmutatásaival varázsolták elő a hullámpapír tekercsekből a cserkészpalánták. A legvégén, Betti által szerkesztett, lapozós 2012-es naptárt, is kaptak a gyermekek, amit szintén közösen hoztunk össze. Hogy változatosabbá tegyük az együttlétet, egy kedves, kis cserkészfilmet, az „Utánam fiúkat.” is megnéztük.
Másnap ebédidőben babgulyás illata csapta meg az orrunkat. Az ízletes étket a kellőképpen kiéhezett társaság hamar beemésztette, utána mézeskalács, csoki parány és vajas keksz volt a kiegészítés.
Az idő elröppent és egyszer csak az együttlét idilli, karácsonyt álmodó világát egy nagyon is hétköznapi felszólítás szakította félbe: „Gyerekek csomagolunk, takarítunk, mert fél 5-kor indul a buszunk!”
Mivel katonásan és jó időben végeztünk a rendrakással, még a házi betlehemes próbájára is maradt idő.
Visszagondolunk az elmúlt alig másfél napra és lelkünkben felcsendül egy adventi ének:
„Jöjj el Urunk, áldott üdvözítőnk és segítsd árva néped.”